Cachaca este una dintre cele mai exotice spirtoase, deoarece pe de o parte provine din Brazilia, tara cunoscuta a fi exotica si pe de alta parte, nu este la fel de raspandita ca romul sau vodka.
In Brazilia, Cachaca este cea mai cunoscuta spirtoasa, oamenii producand-o in propriile gospodarii, doar 1% fiind exportata (in special in Germania). Prepara-ti cea mai buna bautura!
Voucherul include:
- 2 sticle de Cachaca de Caipirinha
Stiai ca..
- a devenit cunoscuta datorita celebrului cocktail Caipirinha (bazat pe acest ingredient)?
- desi brazilienii se mandresc cu cocktailul si bautura lor nationala, au mai multe moduri de a savura cachaca: in cocktailu-uri cu fucte, cu gheata sau shoot
Important:
Poti cumpara oricate vouchere doresti.
Dupa achizitionarea voucherului, trebuie sa trimiteti la adresa de mail, online@nalco.ro:
- datele de contact
- date de livrare
- seria voucherului
Termen de livrare: maxim 10 zile din momentul achitarii comenzii
Pret Transport: 15 lei
Livrarea produselor achizitionate se face prin intermediul serviciului de Curierat Rapid(TCE sau Atlasib).
Acest produs este expediat de catre SC Nalco International SRL, Sibiu,Sos Alba Iulia Nr.112A si este conform normelor europene.
Valabilitate voucher: 15.02.2013 - 15.03.2013
Detalii suplimentare
Cachaca este una dintre cele mai exotice spirtoase, deoarece pe de o parte provine din Brazilia, tara cunoscuta a fi exotica si pe de alta parte, nu este la fel de raspandita ca romul sau vodka. De fapt, in Brazilia, Cachaca este cea mai cunoscuta spirtoasa, oamneii producand-o in propriile gospodarii, si chiar cea produsa de diferite brand-uri este consumata in principal de brazilieni, doar 1% fiind exportata (in special in Germania).
Cachaca are diferite denumiri, printre care: aguardiente, pinga sau caninha, dar cachaca a devenit cunoscuta datorita celebrului cocktail Caipirinha (bazat pe acest ingredient). Desi brazilienii se mandresc cu cocktailul si bautura lor nationala, au mai multe moduri de a savura cachaca: in cocktailu-uri cu fucte, cu gheata, sau shoot.
Desi oamenii tind sa asemene cachaca cu romul, fiind amandoua spirtoase si provenind din trestia de zahar, intre acestea exita o mica diferenta: in timp ce romul se obtine din melasa, cachaca se produce direct din sucul din trestia de zahar prin fermentarea ei. Cachaca are de obicei in jur de 40% alcool, dar poate varia intre 38% si 80% in functie de taria pe care producatorul vrea sa o obtina, aceasta regula aplicandu-se doar la cele produse in casa. Sticla de Cachaca are intre 38% si 45% alcool.
Putini oamenii (in afara Braziliei) cunosc fapul ca exista doua varietati de cachaca: transparenta si inchisa la culoare.Prima nu este supusa unui process de invechire dupa distilare si este imbuteliata imediat, acesta este mai ieftina si mai raspandita, fiind folosita in diferite cocktail-uri. Cea aramie (premium) este supusa unui proces de invechire in butoaie de lemn, prinzand astfel o usoara aroma de lemn.
Butoaiele sunt fabricate din lemn indigen cum ar fi: castanul, ciresul, stejarul, guandi, migdalul, lemnul rasinos in general. Din acest motiv cachaca aramiu este mai scump decat cel transparent si se bea de obicei sec sau cu gheata.
Prin modul in care se produce, exista doua tipuri de cachaca: cea industriala si cea artizanala, care se produce manual in fabricile mici raspandite in intreaga tara. Modul in care o savurati nu este important, ceea ce conteaza cu adevarat este ca ati aflat... Cachaca nu mai este o spirtoasa necunoascuta, ci una foarte importanta si exotica ce contine pasiunea unui intreg popor in fiecare picatura