Incearca un meniu spaniol, cu celebra paella, un pahar racoritor de sangria si un desert delicios, oferit de LaStrada29 si BestDealz!
Voucherul include:
- 1 portie paella cu fructe de mare
- 1 pahar de sangria
- 1 portie desertul casei
Valabilitate voucher: 21.11.2011 - 21.12.2011
Poti cumpara cate vouchere doresti, insa poti folosi doar 1 in nume propriu, restul putand fi facute cadou. Doar maxim 2 vouchere beneficiaza de reducerea suplimentara Maestro. Daca achizitionezi mai multe, restul le vei plati la pretul de 13 lei.
Pentru a beneficia de oferta, este necesar sa iti faci o rezervare la numarul de telefon 0760.366.464.
Nu uita sa printezi voucherul si sa il iei cu tine la restaurant.
Detalii suplimentare
Exista trei tipuri principale de paella: valenciana (paella valenciana), cu fructe de mare (paella de marisco) si mixta (paella mixta) - dar si multe altele, cu diverse alte ingrediente.
Paella valenciana se prepara din orez, carne, melci, fasole si condimente, cea cu fructe de mare inlocuieste melcii cu crustacee si omite fasolea, iar cea mixta este o combinatie de carne, fructe de mare si vegetale.
Cele 4 elemente cheie pentru o paella de succes
1. Vasul in care se gateste
Paella inseamna tigaie in limba catalana. Cuvantul deriva din latinescul patella, care inseamna farfurie, sau receptacul, de metal. O paella este numita astfel dupa vasul in care este gatita. Un fel de mancare cu ingrediente similare, adica pe baza de orez, dar gatit intr-un vas diferit este numit arroz (in spaniola), sau arros (in catalana). Distinctia este foarte clara si nu este pusa in discutie. Paellas sunt mancaruri cu orez uscate; cazuellas sunt mai umede, iar calderas sunt aproape ca niste supe.
2. Orezul
Orezul este protagonistul acestei retete. Este vital sa se foloseasca orez cu bob scurt, sau mediu, de preferinta spaniolesc. Nu se foloseste niciodata orez cu bob lung, sau cel de tipul parboiled, caci acestea nu absorb indeajuns lichid. Orezul pentru risotto se comporta foarte bine. Continutul de amidon este cel care ajuta enorm la obtinerea texturii potrivite unei paella. Portia standard de orez este de 1/3 - 1/2 cana pentru o persoana.
3. Sofrito si picada
Baza fiecarui fel de mancare este sofrito, un amestec de legume si condimente (ceapa, ardei gras, usturoi si rosii) gatit incet, plin de aroma. Amestecul poate incorpora si alte ingrediente (legume, calamari, sepie, scoici).
Picada este tusa finala. Usturoi, patrunjel, alune, chiar ficat de iepure, sunt pisate sau macinate ca sa se obtina o pasta fina ce este apoi amestecata in orez, catre sfarsitul timpului de gatit. Picada da gust si adancime, schimba textura si culoarea. Picada este folosita mai putin la paella si mai mult la cazuela si caldoso.
4. Lichidul de gatit
Orezul absoarbe lichidul care actioneaza ca un transportator de gust si aroma. Daca orezul este gatit cu doar cateva ingrediente, trebuie folosit un fond de calitate, plin de gust. In mancarurile cu multa carne (pasare, iepure, porc, vanat, peste, fructe de mare) se poate folosi si apa, desi fondul este mai bun.
Fondul preparat in casa este excelent, dar se poate folosi si cel preparat din cubulete de concentrat, desi, fiind foarte sarate, asezonarea trebuie verificata cu atentie. Pentru paellas, se foloseste o cantitate de fond de 2-2,5 ori mai mare decat cea de orez. Mai trebuie avuta in vedere o cantitate de rezerva, in cazul in care evaporarea este prea rapida, iar orezul nu este inca facut cum trebuie.